loading

Restaurant Orangeriet Kongens Have



Frokost menukort
mandag – lørdag 11.30-15.00

Snacks
Ristede mandler med røget salt og enebær 30,-
Umodne ferskner i olivenolie 30,-
Syltede oliven med rosmarin og timian 30,-
Pistacienødder 30,-
Gillardeau Østers naturel med citron pr stk. 40,-


Smørrebrød       
Smørrebrød serveres på økologisk rugbrød, vi anbefaler 2 til 3 stykker pr person
Pris 95,- pr stk.

Rugbrød med julekryddersild, rå løg, kapers, æblerelish og julesalat
Rugbrød med karrysild, æbler, rå løg, æg, kapers, dild og karse
Rugbrød med stegt sild med sennep, syltede rødløg, kapers og dild
Rugbrød med økologisk hønseæg og rejer, citronmayonnaise, dild og karse
Rugbrød med gravad laks med varme krydderier, æble-selleri mayonnaise og ”tør ræve sauce”
Rugbrød med røget laks fra Fanø, æggesalat og urter med sennepsvinaigrette
Rugbrød med friteret rødspætte, remoulade, rå gulerod, dild og edikkepulver
Rugbrød med sylte af frilands skank, rå jordskokker, æble, brøndkarse og grov sennep
Rugbrød med hønsesalat og svampe, æbler, bladselleri, persille og sprød ventrèche
Rugbrød med sprængt andebryst, syltede tyttebær, tyttebær gelé, timian og fløde peberrod
Rugbrød med lun leverpostej, stegte svampe, ventreche, syltet og geleret rødbede
Rugbrød med roastbeef, høvlet peberrod, agurkesalat, ristet løg, pickles og persille
Rugbrød med ribbensteg, syltet rødkål, svesker, agurkesalat, flæskesvær og timian
Rugbrød med kalvetatar, rå rødbede, peberrod, syltet agurk og æggeblomme (fersk)


Dagens frokostmenu
Menuen ændrer sig fra dag til dag, spørg tjeneren om dagens frokost menu

3 retter 295,-
Forret – Hovedret – Dessert

Frokost retter 
6 Gillardeau østers naturel med ristet brød, citron og sherryvinaigrette 185,-
½ hummer naturel, serveret med ristet brød, marineret salat og mayonnaise 185,-      
Foie gras terrin med æblechutney, marineret salat og ristet brioche 170,-
Gratineret gedeost med marineret salat, syltede valnødder, rosiner og krydderurter 155,-
Confiteret andelår, knuste kartofler med citronskal, løvstikke og skalotteløg, grøn salat med senneps vinaigrette 195,-
Rørt tatar med urter, cornichoner, skalotteløg og æggeblomme (fersk), grøn salat med senneps
vinaigrette og sprøde fritter 195,-


Ost & Dessert
Udvalg af europæiske oste, 4 forskellige, ristet rugbrød, knækbrød og syltede abrikoser 135,-
Udvalg af danske oste, 4 forskellige, ristet rugbrød, knækbrød og syltede abrikoser 135,-
Chokolade fondant med orangekaramel, nøddekrokant og vanilie is 100,-
Varm æble tarte tatin med creme fraiche, sveske iscreme, armagnac og kanel ”sne” 100,-
Ymerfromage med hvidchokolade og ristet harve, appelsin og lun eggnog med julekrydderrier 100,-
Ristet krydderkage med koldt smør 65,-
Blandet sødt til kaffen, 6 stykker 65,-

Aften menukort
Mandag – lørdag 18.00-22.00

Snacks
Pistacienødder 30,-
Ristede mandler med røget salt og enebær 30,-
Umodne ferskner i olivenolie 30,-
Syltede oliven med rosmarin og timian 30,-
Gillardeau østers naturel med citron pr stk. 40,-

Forretter
Rossini caviar 30g. `Gold selection´ blinis, rødløg og creme fraiche 545,-
6 Gillardeau østers naturel med ristet brød, citron og sherry vinaigrette med skalotteløg 185,-
½ kogt hummer naturel, serveret med ristet brød, marineret salat og mayonnaise 185,-
Foie gras terrin med krydret æblechutney, marineret salat og ristet brioche 170,-
Gravad laks med varme krydderier, æble-selleri mayonnaise, tør rævesauce og karse 150,-
Skummende champignonsuppe med svampegelé, timianolie og stegt jordskok kompot 150,-

Hovedretter
Rimet torsk med knoldselleri og bagte salatløg, muslingesauce med rogn og urter 205,-
Rødtunge grillet på ben, glaserede grøntsager, citron, brunet smør, kapers og persille 245,-
Stegt andebryst med honning og sort peber, stegt grønkål og endive, orange sauce med røget olie 205,-
Ribeye med syltede løg og timian, grillede kartofler med estragonsmør og sauce med ramsløg sylt 245,-

Ost 
Udvalg af europæiske oste, 4 forskellige, ristet rugbrød, knækbrød og syltede abrikoser 135,-
Udvalg af danske oste, 4 forskellige, ristet rugbrød, knækbrød og syltede abrikoser 135,-

Dessert
Chokolade fondant med orangekaramel, nøddekrokant og vanilie is 100,-
Varm æble tarte tatin med creme fraiche, sveske iscreme, armagnac og kanel ”sne” 100,-
Ymerfromage med hvidchokolade og ristet harve, appelsin og lun eggnog med julekrydderrier 100,-
Ristet krydderkage med koldt smør 65,-
Blandet sødt til kaffen, 6 stykker 65,-


Orangeriets aftenmenu

Gravad laks med varme krydderier, æble-selleri mayonnaise, tør rævesauce og karse

Skummende champignonsuppe med svampegelé, timianolie og stegt jordskok kompot

Stegt andebryst med honning og sort peber, stegt grønkål og endive, orange sauce med røget olie

Udvalg af oste, 3 forskellige, ristet rugbrød, knækbrød og syltede abrikoser

Ymerfromage med hvidchokolade og ristet harve, appelsin og lun eggnog med julekrydderrier


3 retters menu 395,-
Vinmenu 3 retter 335,-

4 retters menu 475,-
Vinmenu 4 retter 395,-

5 retters menu 525,-
Vinmenu 5 retter 455,-

Søndags menukort
søndag 12.00-16.00

Smørrebrød

Smørrebrød serveres på økologisk rugbrød, vi anbefaler 2 til 3 stykker pr person. Pris 95,- pr stk

Rugbrød med julekryddersild, rå løg, kapers, æblerelish og julesalat
Rugbrød med karrysild, æbler, rå løg, æg, kapers, dild og karse
Rugbrød med stegt sild med sennep, syltede rødløg, kapers og dild
Rugbrød med økologisk hønseæg og rejer, citronmayonnaise, dild og karse
Rugbrød med gravad laks med varme krydderier, æble-selleri mayonnaise og ”tør ræve sauce”
Rugbrød med røget laks fra Fanø, æggesalat og urter med sennepsvinaigrette
Rugbrød med friteret rødspætte, remoulade, rå gulerod, dild og edikkepulver
Rugbrød med sylte af frilands skank, rå jordskokker, æble, brøndkarse og grov sennep
Rugbrød med hønsesalat og svampe, æbler, bladselleri, persille og sprød ventrèche
Rugbrød med sprængt andebryst, syltede tyttebær, tyttebær gelé, timian og fløde peberrod
Rugbrød med lun leverpostej, stegte svampe, ventreche, syltet og geleret rødbede
Rugbrød med roastbeef, høvlet peberrod, agurkesalat, ristet løg, pickles og persille
Rugbrød med ribbensteg, syltet rødkål, svesker, agurkesalat, flæskesvær og timian
Rugbrød med kalvetatar, rå rødbede, peberrod, syltet agurk og æggeblomme (fersk)
Ost & Dessert

Udvalg af danske eller europæiske oste, 4 forskellige, knækbrød, ristet rugbrød og syltede abrikoser 135,-
Lagkage med hasselnød, kagecreme og flødeskum 75,-
Chokolade fondant med orangekaramel, nøddekrokant og vanilie is 100,-
Varm æble tarte tatin med creme fraiche, sveske iscreme, armagnac og kanel ”sne” 100,-
Ymerfromage med hvidchokolade og ristet harve, appelsin og lun eggnog med julekrydderrier 100,-
Kransekage 50,-
Chocolate chip cookie 25,-
krydderkage 65,-
Blandet sødt til kaffen, 6 stykker 65,-


Drikkevarer

Kolde drikke
Sodavand 38,-
Most fra Møn 40,-
Filtreret vand med og uden brus 30,- per pers.
Lille Fur fadøl 25 cl (Pilsner el. Classic) 35,-
Stor Fur fadøl 40 cl (Pilsner el. Classic) 60,-
Flaske øl fra Møn. IPA, Brown ale, Hvede, Nordguld 55,-

Varme Drikke
Økologisk kaffe fra Kontra, 45,- pr person
Alt kaffe laves med enkelt shot, ekstra shot 10,-
Caffe latte 40,-
Cappucino 40,-
Espresso 30,-
Macchiato 35,-
Cortado 35,-
Irish coffée 90,-
The fra Perch 45,-
Varm chokolade med flødeskum 65,- serveres kun om søndagen

Rosévin

Vinkortet er under opdatering

Hvidvin

Vinkortet er under opdatering

Rødvin

Vinkortet er under opdatering

Dessertvine

Vinkortet er under opdatering

Øvrige drikkevarer

Kolde drikke
Sodavand og limonade 25cl. 32,-
Most fra Naturfrisk 25cl. 35,-
Mineralvand 1l./25 cl 1l. 60,-/30,-
Lille Fur fadøl (Pilsner eller Classic) 25 cl. 35,-
Lille Fur Sæson fadøl 25 cl. 40,-
Stor Fur fadøl (Pilsner eller Classic) 40 cl. 65,-
Stor Fur Sæson fadøl 40 cl. 70,-
Fur flaskeøl (Frokost, Hvede eller Renaissance) 50cl. 65,-

Snaps
Orangeriets valnødde snaps 3cl. 45,-
Orangeriets Solbær snaps 3cl. 45,-
Orangeriets Citron/ingefær snaps 3cl. 45,-
Orangeriets Krondild snaps 3 cl. 45,-
Aalborg Export akvavit 3 cl. 45,-
Lysholm Linie akvavt 3cl. 45,-
Aalborg porse akvavit 3cl. 45,-
Aalborg Taffel akvavit 3cl. 45,-
Aalborg Nordguld akvavit 3cl. 45,-
Brøndum akvavit 3cl. 45,-
O.P. Anderson akvavit 3cl. 45,-

Nytårsaften 2018 på Orangeriet

Vi har tænkt på alt fra start til slut og kreeret en flot nytårsmenu med tilførende vine. 
Vi har lagt masser af Champagne på køl og pyntet  restauranten op efter alle kunstens regler. 
Vi åbner dørene kl.18.30 og siger tak for i aften og ønsker godt nytår kl. 23.00 

Reservationer kan foretages på


Reservation

Reservationer under 9 personer bedes foretages via:



Reseervationsbetingelser

Reservationer på over 9 personer bedes foretages på mail@restaurant-orangeriet.dk

Åbningstider

Frokost
Mandag til lørdag 11.30-15.00

Aften
Onsdag til lørdag 18.00-22.00

Søndag
Smørrebrød 12.00-16.00

Der er mulighed for at nyde en kop kaffe eller lignende i vores kaffestue mellem frokost og aften.



Selskaber

Vi tager gerne imod både større og mindre selskaber til både frokost og middag.

Vi tilbyder også at afholde private selskaber hvor restauranten og terrassen lejes eksklusivt.

 

Chambre separé

Vores lokale på 1. sal er perfekt egnet til både mindre selskaber eller møder i en hyggelig og privat atmosfære, og har plads til op til 16 personer.

 

Bryllup

Vi har stor erfaring med afholdelse af bryllupper. Vores smukke sal og terrassen i Kongens have er den ideelle ramme for en bryllupsfest.

Vi tilbyder en udsigt der er fantastisk året rundt og naturligvis et gastronomisk niveau der matcher de romantiske omgivelserne.

Vi kan have op til 70 personer siddende i vores glassal og tilbyder alternativt at sætte telt op på terrassen og dermed give mulighed for et endnu højere antal gæster.

 

For yderligere information og reservering af restauranten kontakt os venligst på mail@restaurant-orangeriet.dk

The Garden Café ved Rosenborg slot

Vi har åbnet en hyggelig café på slotspladsen foran Rosenborg slot og har her mulighed for at afholde mindre selskaber hele året . Der er 25 siddepladser .

Cafeen ligger i idylliske rammer på slots området og har en stor terrasse og fantastisk udsigt.

For yderligere information og reservering af caféen kontakt os venligst pr mail på mail@thegardencafe.dk


Gavekort

Det er nu muligt at bestille et gavekort til Restaurant Orangeriet online.

Tryk på nedenstående for at bestille gavekortet.



Kontakt

Restaurent Orangeriet Kongens Have
Kronprinsesse 13
1306 København K.

Tlf. +4533111307

mail@restaurant-orangeriet.dk

Instagram



Velkommen

Midt i byen og alligevel omringet af smukke gamle træer og grønne plæner har vores restaurant til huse i den smukke  gamle bygning på kanten af Kongens have.

Vi har skabt en moderne og elegant restaurant i de romantiske rammer. Inspireret af det danske og klassiske europæiske køkken byder vi på både frokost og middag af høj standard i en afslappet og stilfuld atmosfære, i enten glassalen med udsigt over haven, eller på vores store hyggelige terrasse.

Vi glæder os til at se jer på Orangeriet i Kongens have