loading

Restaurant Orangeriet Kongens Have

Velkommen

Midt i byen og alligevel omringet af smukke gamle træer og grønne plæner har vores restaurant til huse i den smukke  gamle bygning på kanten af Kongens have.

Vi har skabt en moderne og elegant restaurant i de romantiske rammer. Inspireret af det danske og klassiske europæiske køkken byder vi på både frokost og middag af høj standard i en afslappet og stilfuld atmosfære, i enten glassalen med udsigt over haven, eller på vores store hyggelige terrasse.

Vi glæder os til at se jer på Orangeriet i Kongens have

Frokost menukort

11:30 - 15:00

 

Snacks

Pistacienødder 35,-

Ristede mandler med røget salt og enebær 35,-

Umodne ferskner i olivenolie 35,-

Syltede oliven med rosmarin og timian 35,-

Krydret tun i olivenolie 40,-

Ansjoser i olivenolie 45,-

Hvide ansjoser i kryddereddike 45,-

Østers naturel med citron pr stk. 35,-

Frokost menukort

11:30 - 15:00

 

Smørrebrød

Smørrebrød serveres på økologisk rugbrød fra lagkagehuset, vi anbefaler 2 til 3 stykker pr person

Pris 95,- pr stk.

Rugbrød med karrysild, æbler, rå løg, æg, kapers, dild og karse

Rugbrød med stegt sild med sennep, syltede rødløg, kapers og dild

Rugbrød med avocado, rygeostcreme, dild, karse, lime og marineret rejer

Rugbrød med økologisk hønseæg og rejer, citronmayonnaise, dild og karse

Rugbrød med tomat, olivenolie, røget makrel, citronmayonnaise og løgurter

Rugbrød med røget laks fra Fanø, trøffel æggesalat og urtesalat med senneps-vinaigrette

Rugbrød med friteret rødspætte, remoulade, rå gulerod, dild og eddikepulver

Rugbrød med friteret rødspætte og rejer, citronmayonnaise, rå gulerod, dild og eddikepulver (tillæg 25,-)

Rugbrød med nye kartofler kogt med løvstikke, rygeostcreme, ristede løg og karse

Rugbrød med hønsesalat og svampe, æbler, bladselleri, persille og sprød ventrèche

Rugbrød med roastbeef, høvlet peberrod, agurkesalat, ristet løg, pickles og persille

Rugbrød med kalvetatar, rå rødbede, peberrod-mayonnaise, syltet agurk og æggeblomme (fersk)

Dagens frokostmenu

Menuen ændre sig fra dag til dag, spørgs tjeneren om dagens frokustmenu

3 retter kr. 300,-

Forret - Hovedret - Dessert

 

Frokostretter

6 Østers naturel med ristet brød, citron og sherryvinaigrette 175,-

½ hummer naturel, serveret med ristet brød, marineret salat og mayonnaise 185,-

Foie gras terrin med æblechutney, marineret salat og ristet brioche 175,-

Gratineret gedeost med marineret salat, syltede valnødder, rosiner og krydderurter 155,-

Confiteret andelår, knuste kartofler med løvstikke og skalotteløg, salat med senneps vinaigrette 195,-

Dampet hvide asparges med brunet smørskum, marineret spinat og rejer 195,-

Rørt tatar med urter, cornichoner, skalotteløg og æggeblomme (fersk), grøn salat med senneps
vinaigrette og sprøde fritter 195,-

Dagens frokostmenu

Menuen ændre sig fra dag til dag, spørgs tjeneren om dagens frokustmenu

3 retter kr. 300,-

Forret - Hovedret - Dessert

 

Ost & dessert

Udvalg af danske eller europæiske oste, 4 forskellige, ristet rugbrød, knækbrød og syltede abrikoser 135,-

Chokolade fondant med orangekaramel, nøddekrokant og vanilje is 100,-

Varm æble tarte tatin med creme fraiche, geleret solbær og vanilje is 100,-

Nødde parfait med chokolade og marcipan, rosiner i rom og lun karamel sauce 100,-

Blandet sødt til kaffen, 6 stykker 65,-

 

 

 

 

Aften menukort

18:00 - 22:00

 

Snacks

Pistacienødder 35,-

Rstede mandler med røget salt og enebær 35,-

Umodne ferskner i olivenolie 35,-

Syltede oliven med rosmarin og timian 35,-

Krydret tun i olivenolie 40,-

Ansjoser i olivenolie 45,-

Hvide ansjoser i kryddereddike 45,-

Østers naturel med citron pr stk. 35,-

Aften menukort

18:00 - 22:00

 

Aperitif

 

Cava 70,-

Champagne 120,-

Cremant rose 85,-

Aperol spritz 75,-

Gin Tonic ( Hendricks ) 105,-

Aften menukort

18:00 - 22:00

 

Orangeriet´s aftenmenu

Nye kartofler kogt med løvstikke, rå radiser, rygeost, saltet agurk og løgurter

Frisk pasta med mild hvidløg, skummende sauce med havgus og spinat

Kulmule pocheret i brunet smør, dampede asparges, musling sauce med ramsløg

Sortfodsgris med bbq, grillet sommer grønt med persillepure, sauce med grønne oliven

Sort himmel ”dehydreret blåskimmel” valnødder i ahornsirup og valnød olie

Syltede rabarber med yoghurt, yuzu granite, kondenseret mælk og mælkechokolade

 

3 retter 350,-   vinmenu 300,-

4 retter 450,-   vinmenu 400,-

5 retter 550,-   vinmenu 500,-

6 retter 650,-   vinmenu 600,-

Aften menukort

18:00 - 22:00

 

Orangeriet A la carte

Rossini caviar 30g. `Gold selection´ blinis, rødløg og creme fraiche 555,-

Gillaredau østers 6 stk med ristet brød, citron og sherry vinaigrette med skalotteløg 195,-

½ kogt hummer naturel, serveret med ristet brød, marineret salat og mayonnaise 185,-

Foie gras terrin med krydret æblechutney, marineret salat og ristet brioche 175,-

Dampet hvide asparges med brunet smørskum, ramsløg, marineret spinat og rejer 165,-

Rødtunge grillet på ben, glaserede grøntsager, citron, brunet smør, kapers og persille 245,-

Rørt tatar med urter, skalotteløg og æggeblomme, grøn salat med vinaigrette og fritter med mayo 195,-

Confit de canard, knuste kartofler med løvstikke og skalotteløg, salat med senneps vinaigrette 195,-

 

A´part 

Pommes frites med mayonnaise 45,-

Grøn salat med sennepsvinaigrette 45,-

Aften menukort

18:00 - 22:00

 

Ost & Dessert

Udvalg af danske oste, 4 forskellige, ristet rugbrød, knækbrød og syltede abrikoser 135,-

Udvalg af europæiske oste, 4 forskellige, ristet rugbrød, knækbrød og syltede abrikoser 135,-

Chokolade fondant med orangekaramel, nøddekrokant og vanilje is 100,-

Vanilje parfait med sommerbær og varm karamel sauce 100,-

Blandet sødt til kaffen, 6 stykker 65,-

Søndags menukort

12:00 - 16:00

 

Smørrebrød

Smørrebrød serveres på økologisk rugbrød fra lagkagehuset, vi anbefaler 2 til 3 stykker pr person

Pris 95,- pr stk.

Rugbrød med karrysild, æbler, rå løg, æg, kapers, dild og karse

Rugbrød med stegt sild med sennep, syltede rødløg, kapers og dild

Rugbrød med pocheret torskerogn, rygeost, citron, sennepskorn og friteret kapers

Rugbrød med økologisk hønseæg og rejer, citronmayonnaise, dild og karse

Rugbrød med røget laks fra Fanø, trøffel æggesalat og urtesalat med senneps-vinaigrette

Rugbrød med friteret rødspætte, remoulade, rå gulerod, dild og eddikepulver

Rugbrød med friteret rødspætte og rejer, citronmayonnaise, rå gulerod, dild og eddikepulver (tillæg 25,-)

Rugbrød med lun leverpostej, svampe, bacon syltede rødbeder og timian

Rugbrød med hønsesalat og svampe, æbler, bladselleri, persille og sprød ventrèche

Rugbrød med roastbeef, høvlet peberrod, agurkesalat, ristet løg, pickles og persille

Rugbrød med kalvetatar, rå rødbede, peberrod-mayonnaise, syltet agurk og æggeblomme (fersk)

Søndags menukort

12:00 - 16:00

 

Ost & Dessert

Udvalg af danske oste, 4 forskellige, ristet rugbrød, knækbrød og syltede abrikoser 135,-

Udvalg af europæiske oste, 4 forskellige, ristet rugbrød, knækbrød og syltede abrikoser 135,-

Chokolade fondant med orangekaramel, nøddekrokant og vanilje is 100,-

Vanilje parfait med sommerbær og varm karamel sauce 100,-

Blandet sødt til kaffen, 6 stykker 65,-

Søndags menukort

12:00 - 16:00

 

Kolde drikkevarer

Sodavand (Coca cola, Coca cola zero, Orangina) 38,-

Most fra Møn (æblemost, hyldeblomst, rabarber, hindbærbrus, citronlemonade) 40,-

Filtreret vand med og uden brus 30,- per pers.

Lille Fur fadøl 25 cl (Pilsner el. Classic) 35,-

Lille Julebryg fadøl 25 cl 40,-

Stor Fur fadøl 40 cl (Pilsner el. Classic) 60,-

Stor Julebryg fadøl 40 cl 70,-

Flaske øl fra Møn. (IPA, Brown ale, Hvede, Nordguld, Julebryg) 55,-

Søndags menukort

12:00 - 16:00

 

Varme drikkevarer

Økologisk kaffe fra Kontra, 45,- pr person

Alt kaffe laves med enkelt shot, ekstra shot 10,-

Caffe latte 40,-

Cappucino 40,-

Espresso 30,-

Macchiato 35,-

Cortado 35,-

Irish coffée 90,-

The fra Perch 45,-

Varm chokolade med flødeskum 65,- (Serveres kun om søndagen)

Vine

 

Se Orangeriets vinliste som PDF

 

 

 

 

 

 

 

Reservation

Reservationer over 11personer bedes foretages på:

mail@restaurant-orangeriet.dk

Reservationer på under 11 personer bedes foretages via:

Vi glæder os til at se jer på Orangeriet i Kongens have

Da det danske vejr ikke altid er til at forudsige, er det kun muligt at reservere bordene indenfor i restauranten. Ønsker I at sidde udenfor i haven, kan dette noteres i bookingen..

For at imødekomme den anbefalet afstand imellem bordene er det vigtigt at evt. ændringer i antal og annullering oplyses så snart det er muligt. Vi vil nemlig rigtig gerne imødekommer så mange henvendelser som muligt, samtidig med at vi passer på hinanden.

 

Reservation for 11 personer og derover

For at sikre jer den bedste service med høj kvalitet og uden ventetid beder vi om at menuen forudbestilles senest 7 dage før. 

 

Hvis I har spørgsmål, så kontakt os endelig via mail eller telefon 

Åbningstider

 

Frokost

Mandag - lørdag

11:30 - 15:00

 

Aften

Mandag - Lørdag

18:00 - 23:00

 

Søndag

Smørebrød 12:00 - 16:00

 

 

 

Selskaber

Vi tager gerne imod både større og mindre selskaber til både frokost og middag.

Vi tilbyder også at afholde private selskaber hvor restauranten og terrassen lejes eksklusivt.

 

Chambre separé

Vores lokale på 1. sal er perfekt egnet til både mindre selskaber eller møder i en hyggelig og privat atmosfære, og har plads til op til 14 pax.

 

Bryllup

Vi har stor erfaring med afholdelse af bryllupper. Vores smukke sal og terrassen i Kongens have er den ideelle ramme for en bryllupsfest.

Vi tilbyder en udsigt der er fantastisk året rundt og naturligvis et gastronomisk niveau der matcher de romantiske omgivelserne.
For yderligere information og reservering af restauranten kontakt os venligst på mail@restaurant-orangeriet.dk

 

Vi kan have op til 84 personer siddende i vores glassal.

Gavekort

 

Det er nu muligt at bestille et gavekort til Orangeriet Kongens Have online.

 

Bestill Orangeriet gavekort

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt

 

Orangeriet Kongens Have

Kronprinsesse 13

1306 København K.

 

Tlf. +4533111307

 

mail@restaurant-orangeriet.dk